subota, 30. studenoga 2019.

Galerija Claire Noel Mostar


 @clairenoelgallery

Nova referenca za Web Studio Ero je Web stranica galerije umjetnina Claire Noel. Stranicu sam radio u Wordpressu i dvojezična je, hrvatsko-engleska verzija,  sa normalno responzivnim dizajnom i facebook integracijom.

Ovdje se administriranje servera i "In House Web Hosting" pokazalo kao pun pogodak, budući da je na nekom serveru koji hosta100 ili 200 web stranica, očekivati brzinu i keširanje cijele ili bar većeg dijela web stranice u radnu memoriju teška utopija. Nekada malo elitizma ne šteti, štoviše poželjno je.

Web stranicu sam radio u tamnoj shemi boja sa crnom pozadinom i sivim elementima, te bijelim i sivim tekstom. Do sada sam izbjegavao crnilo, no vrlo sam zadovoljan urađenim. Slike u portfoliu umjetnina dolaze do punog izražaja. Držati se samo Google bijele ili Facebook plave nije uvijek dobitna kombinacija. 

Kao i obično, uradio sam SEO optimizaciju svih fotografija na web stranici, kao i svih podstranica sa ključnim rječima i meta opisima. Prilikom SEO optimizacije je osobito do izražaja došla bitnost optimizacije fotografija. Naime uraditi web stranicu galerije umjetnina bez ispravne SEO optimizacije, tako da fotke upućuju na naziv domene ili na kategorije umjetnina kao što su nakit, privjesci, ulje na platnu ili akril je uzaludan trud i vrlo upitna kvaliteta izrade. SEO optimizacija fotografija je i inače, a pogotovo na ovakvim stranicama imperativ bez iznimke.

 Vrlo je bitan i ovaj post na Blogger-u jer Google drži do svojih proizvoda i smatra ih vrlo relevantnim kada je u pitanju vrednovanje inbound poveznica za pretraživanje nekog pojma na tražilici. Stoga u ovom postu nenametljivo i diskretno napisati nekoliko puta galerija slika, personalizirane ilustracije ili Art Gallery Mostar je vrlo dobra SEO praksa, osobito uzimajući u obzir orginalnost teksta i usudio bi se tvrditi i orginalnost svih drugih tekstova na ovom blogu. Kao i u stvarnom životu, tako i na web-u je bitno i što je rečeno i tko je rekao. Google algoritmi su napredovali  i prilikom SEO optimizacije sve više treba posvećivati pozornost svakom detalju. 

Programi olakšavaju posao, no stara škola web programiranja vrijedi kao nikada prije. Možda se odavno ne može raditi optimizacija stranice sa psima da su konji, no istovremena optimizacija galerije umjetnina i web dizajn studija nije isključena. SEO nije egzaktna znanost, google daje smjernice, na meni je da ih poštivam.

Galerija Claire Noel je vrlo prisutna na društvenim mrežama i inače po portalima, tako da je izazov novu web stranicu pozicionirati kao najrelevantniju za pretraživanje pojma Galerija Claire Noel Mostar. Facebook i instagram profili @clairenoelgallery su ljuti takmaci, no vrijeme će reći svoje. Ja se nadam 2-3 poziciji za 2-3 mjeseca.

Do tada i nekog novog posta, pozz...













Nema komentara:

Objavi komentar